Készség- és képességfejlesztő játékdráma csoport

A csoportban 4-5 gyermekkel játszom együtt a mesék, fantáziák, álmok kreatív és varázslatos világában. Játszunk bábokkal, maszkokkal, jelmezekkel, szabadon és vezetés mellett is. Emellett rajzolunk, festünk, megtanuljuk kifejezni önmagunkat, érzéseinket, tudatosítani érzelmeinket.

A játékon keresztül fejlődik a gyermekek énképe, viselkedésük kiegyensúlyozottabbá válik, társaikkal könnyebben teremtenek kapcsolatot. A játékos munka során új viselkedési mintákat próbálhatnak ki és tanulhatnak a kreatív és biztonságos terápiás térben. Az egymás és saját maguk által hozott szerepeken keresztül lehetőség adódik, hogy egy-egy inadekvát viselkedési mintájuk is megváltozhasson.

hintalofejleszto-dráma001  hintalofejleszto-drama003

A kifejező kreatív technikák és az elfogadó csoportos légkör erősíti önbizalmukat, segíti a harmonikusabb személyiségfejlődést, az érzéseik és indulataik elfogadható úton történő kifejezésén keresztül pedig jobb és sikeresebb alkalmazkodást hoz.

drama-tagozat002  drama-tagozat001

A csoportba 4 év feletti gyermekeket várok, heti rendszerességgel 1 órában. A játékdrámában 10-12 alkalom ajánlott, itt fontosak a keretek, a lezárás.

Kifejezetten ajánlott a koordináció fejlesztő mozgásterápia és alapozó terápia mellett.

Egyaránt ajánlott tanulási nehézséggel, magatartászavarral küzdő gyermekek és félénk, visszahúzódóbb gyermekek számára is.

Ajánlott kor: 6-7 év

 

Share Button